Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO)

Proizvodi koje možete dobiti na doznaku HZZO-a

 

Zdravo budi je ugovorni partner HZZO-a za ortopedska i druga medicinska pomagala.

To znači da sva pomagala s Liste pomagala možete dobiti na doznaku svojega liječnika u našoj specijaliziranoj prodavaonici. Zdravo budi se uz pomoć svojih partnera i dobavljača već sada profilirao kao najsigurniji i najkompetentniji isporučitelj svih pomagala.

Izdvajamo:

  • Ortopedski program
  • Rehabilitacija
  • Obuća i ulošci
  • Mjerna tehnologija
  • Mama i dijete
  • Dijabetes
  • Inkontinencija
  • Pomagala za disanje
  • Kompresivne čarape
  • Protetika

Zdrava hrana

U primjerenoj dozi, svaka hrana je i lijek…

Narodna je mudrost da većinu bolesti natučemo vlastitim zubima. A, narod je uvijek u pravu.

Moderna medicina svoje ishodište vuče iz ljudskog dosluha sa prirodom. Zadnjih pedeset godina, zahvaljujući velikom tehnološkom napretku, medicina se odvojila od svog ishodišta i kroz hipermedikalizaciju, došla do neslućene komercijalizacije. Rad sa skupim lijekovima danas je najunosniji posao.

Ali, u tom svom hodu donijela nam je i hrpu, do nedavno nepoznatih i nepostojećih bolesti: autoimune, alergijske, psihosomatske, psihičke itd. Hrana koju smo nekada poznavali postaje zdrava hrana, a izraz hrana podrazumjeva GMO, pesticide, toksične konzervanse, neprovjerene aditive.

Povratak zdravoj hrani tek treba postati dio zdravstvene i ekološke kulture.

Medicinska pomagala

Životni vijek poprilično produžio. Bog (ili genotip koji u sebi nosimo!) nas je stvorio za 70 kg, ali mi i dalje posežemo za “zabranjenim jabukama” tako da kao stokilaši brutalno testiramo svoje zglobove, kralježnicu, srce, gušteraču, bubrege…I normalno da je naša brutalnost jača od njihove izdržljivosti.
Tu se umetnula priča o medicinskim pomagalima, sredstvima koja naš život čine podnošljivijim.

Bezreceptni lijekovi & medicinski proizvodi

Zdravlje na dohvat ruke…

Živimo u vremenima s top medijskom temom odlaskom mladih, u inozemstvo. Nažalost, trbuhom za kruhom. Medijski uradci su pri tome obavezno popraćeni pričom o lakim i basnoslovnim zaradama, nama publici za trnce u zubima.

Pitam tako jednu švicarsku umirovljenicu koliko plaća “zdravstveno”: suprug i ja 900 CHF mjesečno, odgovori mi. Ne,ne vjerujem, ali…. Zato danas pitam drugog švicarskog umirovljenika isto pitanje: 250 CHF mjesečno, ali bez odlaska doktoru, prvim odlaskom plaćam još 2500 CHF. Ja sam vam znate u o onoj najnižoj obaveznoj skali; tamo plaćam, u Hrvatskoj se liječim, kaže mi on.

S dvadesetogodišnjom liječničkom praksom ostajem i danas osupnut s lakoćom dolaksa pacijenata u ordinacije. To je često ritual, trošenje vremena. I naravno obstukcija istinski, teškim bolesnicima.

Široki spektar bezreceptnih lijekova i brojni dodaci prehrani su vrlo učinkoviti lijekovi, k tomu s nikakvim neželjenim djelovanjima. U tome smislu najbliži su definiciji idealnog lijeka.

Malo je bolesti za koje priroda nije podarila lijek.

Add to cart