ActiMaris gel za rane, 20 g

14.47 (109.02 kn)

Nema na zalihi

Nema na zalihi

Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Potpuno prirodni proizvod, koji ubrzava zacjeljivanje rana i upalnih procesa na koži i sluznicama, uključujući usta, nos i genitalije. Sadrži aktivni, visoko energetski kisik, morsku sol i ioniziranu vodu pH vrijednosti 9,8.

ActiMaris Gel za rane posebno je prikladan za dekontaminaciju, čišćenje i vlaženje akutnih i kroničnih rana, kože i sluznice te opeklina 1. i 2. stupnja. Također se može koristiti kao punilo za rane s defektom.

Aktivni kisik uklanja tipične patogene iz rane bez oštećenja tkiva. Oksidacijski učinak atomarnog (singlet) kisika je odgovoran za neutralizaciju neugodnih mirisa.

Lužnata Ph-vrijednost podržava kontrolirano otpuštanje aktivnog kisika kroz stvaranje OH skupina (kao dio prirodno uravnoteženog redoks sustava).

Morska sol sadrži natrijev klorid kao glavni sastojak i preko 80 drugih različitih sastojaka iz morske vode. Uz kalcij, kalij, magnezij, sumpor, željezo i brom prisutni su i esencijalni tragovi joda, cinka, mangana i selena. Kao i u morskoj vodi, ovi sastojci prisutni su u svojim prirodnim kompleksnim spojevima u fiziološki točnim koncentracijama, tako da povoljno utječu na stanično okruženje i metabolizam rane.

Povećani sadržaj morske soli u ActiMaris Gelu za rane omogućuje optimalni hiperosmotski učinak, pa se otekline brzo smanjuju.

Pakiranje: 20g